Menu
replace

SallandRit 2014


 
Op 5 april 2014 was het dan zo ver, na een jaar van voorbereiding kon de organisatie de deelnemers aan de start verwelkomen voor de Sallandrit. Een rittensportevenement door het prachtig Salland.

Rond het middaguur verzamelde alle equipes zich bij zalencentrum De Remise in Heino. Vandaar is iedereen gestart. Als eerste met het onderdeel routebeschrijving. Via plattelandsweggetjes kwamen alle equipes in Heino terecht waar ze na een rondje over het industrieterrein, een extra rondje om de werk, langs Chiel (of was het nu Giel) en langs een paar varkens op de eerste finish terechtkwamen bij Manege De Hoogeweg. Helaas heeft niet iedereen het volledige rondje kunnen rijden (de uitzetters hadden een val voor zichzelf gemaakt), maar uiteindelijk is iedereen wel bij de finish gekomen.

Daarna was het de beurt aan de bol-pijl-route. In Dalfsen begon het meteen al pittig op een stukje parkeerterrein, waar je toch wel heel goed het reglement moest kennen, om de eerste opdracht met goed gevolg te kunnen afleggen.

Hierna over weer een industrieterrein en opnieuw langs een aantal varkens richting Mariënheem alwaar men zelf mocht stempelen. De zoektocht naar iets heeft velen een leuk ritje bezorgd om daarna heerlijk verzorgd te worden bij De Remise met een broodje kroket en iets te drinken.

Het derde traject was de kortste route van Pijl naar Pijl. Een traject waarbij de deelnemers over pijlen heen moesten rijden en deze zo lang mogelijk moesten volgen. Soms is dat een grote uitdaging, vooral als de uitzetter de wegen net iets verlengd heeft, dat betekent dus goed meten (ja, daar was dat meetlatje voor).

De kaart was op alle mogelijke manieren gemanipuleerd, om de equipes in de val te laten lopen, niet alleen door wegen langer te maken, maar ook door witte blokjes aan te brengen waar je niet over heen "kon" rijden of fietspaden te maken, waar normaal gesproken auto's gewoon overheen mogen.

Na een leuk rondje over wederom een industrieterrein, maar dit keer in Dalfsen, kwam iedereen aan bij de derde finish (hoewel niet iedereen de volledige route had gereden, uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat een aantal mensen in plaats daarvan een ijsje is gaan eten).

Het vierde en laatste traject bestond uit het volgen van een ingetekende lijn op de kaart. Dat dit toch moeilijker was dan gedacht bleek wel bij de bemande controle op de kade aan de Vecht, slechts een klein deel van de equipes is hier langs geweest voor de letter B. Dit keer geen industrieterrein in de route, maar wel heel leuke (onverharde) weggetjes, kriskras door het prachtige Salland.

Al met al was het een geslaagde dag. De organisatie was tevreden (hoewel er natuurlijk ook een hoop verbeterpunten zijn voor volgend jaar), maar nog veel belangrijker, de deelnemers waren ook erg tevreden. De dag werd dan ook afgesloten met een zeer smakelijk hapjesbuffet met aansluitend de prijsuitreiking. We willen graag nogmaals al onze equipes feliciteren met het behalen van de finish en natuurlijk speciaal onze winnaars van de toerklasse Petra Veltmaat en Marieke van Lenthe en de winnaars van de sportklasse Martin Fierlier en Erik Naaijen. Zij gingen met een stel prachtige bekers naar huis. Natuurlijk was iedereen eigenlijk jaloers op de winnaars van onze aanmoedigingsprijs, een geweldige taart van onze sponsor Bakkerij Van der Most, welke naar huis ging met Tara Fikkert en Marijke Boonstra.

Inmiddels is de organisatie al weer begonnen met het plannen van de Sallandrit 2015. Hou daarom de site en onze Facebookpagina in de gaten voor nieuws over dit komende evenement. Hopelijk doen jullie allemaal weer mee, en nemen jullie ook nieuwe mensen mee, zodat we er een nog groter evenement van kunnen maken!